speedex.jpg

kilpailut

Kilpailut 2019

Kotimainen kilpailukalenteri on jo julkaistu ja pääosin kansainvälinenkin kalenteri. Tuleva kilpailukausi mennään Samin MM-tavoitteen ehdoilla. Ponien MM-kilpailut järjestetään Unkarissa syyskuussa. Ensimmäisen kvaalituloksen vuoden 2019 MM-kilpailuihin saimme hankittua valmiiksi kaudella 2018. Toinen pitää ajaa tulevalta kaudelta ennen MM-kilpailun ilmoittautumisajan päättymistä. Alku kauden tavoitteena on siis käydä euroopassa ja hankkia MM-näyttöjä. Vaikeata on kuitenkin löytää kahta järkevää kilpailua, jotka onnistuisi ajamaan samalla reissulla. MM-kilpailun lisäksi tärkeä tavoite on menestyminen PM-kilpailuissa Norjassa heinäkuussa. SM-kilpailu jäänee väliin, jos MM-edustus toteutuu, koska kilpailut ovat liian lähellä toisiaan. Kilpailusuunnitelmaa päivitetään, kun kilpailukutsuja julkaistaan. Myös Samin kauden aikainen kunto ja suoritustaso vaikuttavat lopullisiin kilpailuvalintoihin. Valjakkokilpailujen lisäksi Sami kilpailee mahdollisuuksien mukaan kouluratsastuksessa.

Tessan tavoitteena on hakea rutiinia kilpailutilanteisiin helpolla tasolla. Uusittu valjakkoajon kilpailuluokkajako ei nyt palvele nuoria hevosia, kun tason nostaminen helpoissa luokissa ei ole mahdollista. Jos Tessa kehittyy toivotulla tavalla, niin syksyn viimeisenä kilpailuna saatamme harkita jopa vaativaa luokkaa.


1.-5.5. CAI2* Dorthealyst, Tanska

Sami aloitti kilpailukautensa Tanskasta. Tuloksen puuttuva MM-kvaali ja kokonaiskilpailun toinen sija kovassa pohjoismaisessa seurassa.

21.-23.6. CAI 3* Altenfelden, Itävalta

Sami voitti kouluosuuden, mutta jarrujen jumittuminen maratonilla pudotti meidät kauas kärjestä.Tuloksena kokonaiskilpailun neljäs sija.

3.-7.7. CAI2* PM-kilpailut Bjerke, Norja

”PM-kilpailuihin Sami lähtee puolustamaan ja kirkastamaan henkilökohtaista hopeamitaliamme. Suomen ponijoukkue tavoittelee kilpailuissa kultamitallia.” Ilman tavoitteita ei tule tulosta. Kovat oli tavoitteet ja kotiin tultiin kahden kultamitallin kera!

19.-21.7. SJ-talli, Salo

Tähän kilpailuun piti lähtee Tessan, mutta kaluston hajoaminen ja kenkien irtoaminen teki lähdön liian haastavaksi..

2.-4.8. Savijärvi

Koska SJ-tallin kilpailu jäi väliin, Tessa päätyi Savijärvelle helppoon luokkaan, joka oli samalla aluetason mestaruus. Onnistunut kouluosuus hurjalla tuloksella 39 vp siivitti Tessan mestariksi.

9.-11.8. CAI3* Olustvere, Viro

Sami sijoittui toiseksi kokonaiskilpailussa kuksin sösittyä johtoaseman tarkkuusradalla.

14.-15.9. Ypäjä

Tessan toinen kilpailu tällä kaudella päättyi kakkossijaan.

25.-29.9. MM-kilpailut Ászár-Kisbér, Unkari

”Samin kauden päätavoite on Unkarin MM-kilpailuissa. Sinne lähdetään tavoittelemaan edellistä MM-kilpailua parempaa sijaa ja sijoittumaan koulukokeessa edellistä kertaa paremmin.” Tämä tavoite ei toteutunut Samin pelästyttyä radan varressa olleita lippuja ja mahdollisuudet hyvään sijoitukseen kokonaiskilpailussa menivät jo ensimmäisessä osakokeessa.

Kilpailut 2018

27.4. Ypäjä

Sami meni pelkän kouluosakokeen valmistautumisen Tanskan kilpailuun.

3.-6.5. CAI2* Dorthealyst, Tanska

Tanskan kansainvälisessä kilpailussa Sami sijoittui hienosti kaikissa osakokeissa ollen koulun 2., maratonin 6. ja voittaen tarkkuuden puhtaalla suorituksella. Kokonaiskilpailun sijoitus oli hienosti toinen!

24.-27.5. CAI3* Bendoriai, Liettua

Liettuassa Sami voitti kouluosuuden ja oli maratonin toinen voittaen kokonaiskilpailu.

15.-17.6. Loimaa

Loimaan kilpailussa Tessa aloitti kilpailukautensa aluetasolla He B luokassa voittaen kouluosuuden ja sijoittuen kokonaiskilpailussa toiseksi.

CAI3* Olustvere, Viro

Virossa Sami voitti kouluosuuden ja myös CAI3*kokonaiskilpailun. Tessa oli mukana Viron kansallisessa luokassa ja voitti kouluosuuden sekä sijoittui kestäövyyskokeessa.

3.-5.8. SM-kilpailut Savijärvi, Sipoo

Kouluosuuden voiton jälkeen ajoimme sujuvan maratonkokeen ja pääsimme tarkkuuskokeeseen selvästä johtoasemasta. Hienosti sujunut tarkkuus päättyi ennen porttia 7 hylkäykseen Samin purtua kieleen ja hypättyä väärän portin läpi. Ikävä tapa päättää hyvin sujunut kausi, mutta pettymykset kuuluvat hevosurheiluun. :-\

kilpailut.txt · Viimeksi muutettu: 27.01.2019 16:41 / oiv

Sivutyökalut