speedex.jpg

kuulumisia:2016:03:20:20.-21.3._tomaksen_opissa

20.-21.3. Tomaksen opissa

Taas päästiin Ypäjälle Tomaksen oppiin ja ajamaan hyville pohjille. Näin talvella maneesiviikonloput ovat luksusta. Poikkeuksellisesti tämä valmennus oli sunnuntai-maanantai, kun meidän lajille ei tunnu löytyvän viikonloppuja Ypäjältä. Melko kalliiksi tulee valmentautuminen, kun täytyy ottaa virkavapaata, mutta jos tähtäimenä on hankkia ensimmäinen MM-kvaali tulevalla kaudella, niin kaikki valmentautuminen tulee tarpeeseen.

Sunnuntaina ajoimme aamupäivällä koulua ja kokeilimme pätkiä uudesta FEI kouluohjelmasta Test 3*B HP1. Hevosyksiköt ajoivat tätä jo viimekaudella ja nyt myös ponit ajavat tätä seuraavissa arvokilpailuissa. Aika hektinen fiilis jäi ajosta. Iltapäivällä ajoimme tarkkuutta ja nyt alkaa vihdoinkin ponien tarkkuusvauhti 260 m/min löytymään.

Maanantai aamu aloitettiin kouluohjelmalla joka ajettiin sinnepäin mittasuhteilla ilman kirjaimia Opistohallissa. Jäi sellainen olo, että tästä voi jopa selvitä tulevalla kaudella. =) Iltapäiväksi rakennettiin Opistohalliin kaksi maratonestettä. Ennen harjoitusta kävin juttelemassa Tomaksen kanssa edelliskertaisen valmennuksen jälkeisistä fiiliksistä. Ne eivät olleet hyviä! Silloin minusta tuntui, että esteajo meni vain huonompaan suuntaan, vaikka ajat olivatkin hyviä. Kerroin, että en halua ajaa poniani esteillä vauhdin kustannuksella vahvaksi. Viime kaudella liian moni este meni mielestäni pieleen hallinnan puutteen takia. Kerroin, että haluan hyödyntää ponini vahvuuksia eli teknistä osaamista ja laukan säädettävyyttä. Eli löytää ajamiseen keveyden ja kontrollin ja etsiä vauhtia vasta sen jälkeen. Siis päivän harjoituksen taktiikakasi ”dressagegalop”. Tomaskin ehkä ymmärsi ja sain luvan kokeilla omaa taktiikkaani. Ei tainnut olla huono ajatus…jäimme vain muutaman sekuntin päivän nopeimmista ajoista ja poni toimi kuin ajatus. Tällaista lisää! Groomini Lauri sai tässä valmennuksessa todellisen tehotreenin, kun hän minun lisäksi groomasi Benin ja Jounin eli noin 20 estettä peräkkäin melko hyvillä vauhdeilla. =)

kuulumisia/2016/03/20/20.-21.3._tomaksen_opissa.txt · Viimeksi muutettu: 06.10.2017 17:48 (ulkoinen muokkaus)

Sivutyökalut