speedex.jpg

Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


ruokinta

Ruokinta

Onnistunut ruokinta on oleellinen osa ponin hyvinvointia sekä valmentautumista ja kilpailemista. Kovassa treenissä olevalle kilpaponille on tärkeää, että käyttämämme tuotteet ovat vatsaystävällisiä ja voima ja virta eivät lopu tiukimmissakaan paikoissa.

Väkirehuina Speedex

Kesällä 2015 vaihdoimme ruokinnan kotimaisiin Speedex rehuihin. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä käyttämiimme rehuihin. Speedex rehujen avulla Sami ja Tessa ovat pysyneet hyvässä kunnossa ja tyytyväisinä. Olemme ylpeitä, että Suomessa syntyneet ponit pärjäävät maailmalla kotimaisilla rehuilla. Yhteistyö Speedexin kanssa jatkuu myös tulevaisuudessa.

Käyttämämme rehut ja lisäravinteet saa kotiseudullamme Hippodomesta tai kätevästi Speedexin verkkokaupasta.

Speedex Complete

Täysrehuna poneilla on nyt kauraton Speedex Complete, jossa on valkuainen ja energia tasapainossa. Rehu sisältää myös paljon kuituja sekä rehunsulatukseen vaikuttavaa elävää hiivaa. Sami on poni, jolla rehun määrä tuntuu ohjissa. =) Siksi se on aina saanut kauratonta rehua ja sitäkin hyvin maltillisia määriä.

Speedex Mineral

Koska virrakkaat ponimme saa väkirehuja melko pieniä määriä, niin varmistamme Speedex Mineral kivennäistäydennyksellä, että kaikkia tärkeitä kivennäisaineita tulee riittävästi. Monipuolinen sisältö varmistaa muun muassa kalsiumin, fosforin, magnesiumin sekä hivenaineiden ja vitamiinien riittävän saannin.

Speedex Future

Tänä vuonna heinä on meillä hieman valkuaisköyhää. Ja kun tallissa on kovaa treenaava kilpaponi ja lihaksia kasvattava nuori tuleva kilpuri, niin jotain piti löytää. Kuin tilauksesta Speedx sarjaan tuli monipuolinen valkuaistäydennysrehu Future. Sitä menee nyt molemmille poneilleni.

Speedex Futuren valkuainen tulee pääosin gmo-vapaasta soijasta. Muita valkuaislähteitä ovat rypsirouhe, pellavansiemenrouhe ja vehnälese. Seoksen aminohappopitoisuutta on vahvistettu lysiinillä ja metioniinilla. Speedex Future sisältää lisäksi hevosen suoliston toimintaan vaikuttavia raaka-aineita sekä kaikki tärkeät kivennäisaineet ja vitamiinit hyvin imeytyvistä lähteistä.

Lisärehut Science Supplements

Complete Electrolytes

Sami saa päivittäin suolaa, mutta rankassa treenissä oleva valjakkoponi tarvitsee ajoittain elektrolyyttitäydennystä suolan lisäksi. Complete Elektrolytes on maittava, vatsaystävällinen ja oikein tasapainoitettu elektrolyyttituote, joka korvaa elektrolyyttejä samassa suhteessa, kun niitä häviää.

Sami saa Complete Electrolytes valmistetta rasittavien valmennusten, kilpailuiden ja pitkien kuljetusten yhteydessä. Ilman toimivaa elektrolyyttiä Sami ei ehtisi palautua ennen seuraavaa suoritusta valjakkoajon fyysisesti vaativissa useamman päivän kilpailutapahtumissa. Hyvien kokemusten perusteella aiomme jatkaa tuotteen käyttöä.

FlexAbility

Valjakkoajo ja sen treenaaminen vaikealla tasolla on erittäin rankkaa ja niveliä rasittavaa. Samilla on ollut nuorempana ongelmia nivelissä. Silloin muun hoidon lisäksi perehdyin mahdollisuuksiin ruokinnan avulla tukea nivelten toimintaa. Järkevä liikutus, hyvä hoito ja oikea ruokinta auttavat niveliä pysymään kunnossa. Kokeilujen ja vertailujen kautta olemme päätyneet käyttämään Feedexin maahantuoman Science Supplements sarjan FlexAbility tuotteeseen. Tuote sisältää korkeina pitoisuuksina nivelille tärkeitä ravintoaineita, joita tarvitaan ruston muodostukseen ja nivelpintojen ylläpitoon. FlexAbilityn sisältämät glukosamiini, alhaisen molekyylipainon omaavaa kondroitiini, MSM, Omega-3 rasvahapot EPA & DHA ja C-vitamiini oikeina pitoisuuksina edistävät ja ylläpitävät normaalia liikkuvuutta ja niveltoimintaa. Sami on saanut kuluvalla kaudella FlexAbilityä päivittäin.

Samilla on nyt takana todella rankka kausi, joka sisälsi paljon treeniä, viisi täysimittaista kansainvälisen tason kilpailua sekä tuhansia kilometrejä autossa matkustamista ja nivelet ovat koko kauden olleet loistavassa kunnossa. Flexabilityn hyviä ominaisuuksia on myös sen maittavuus ja se, että kaikki tarvittavat ainesosat löytyvät yhdestä purkista. Tuote on myös todistettavasti dopingvapaa, koska meidät on testattu ja puhtaksi todettu kauden aikana. Lisäksi purkki on riittoisa ja verrattuna moneen muuhun kilpailevaan tuoteeseen, tämä purkki on uutena täynnä tavaraa. Ärsyttää purkit, jotka ovat avatessa jo puolillaan! Sami saa FlexAbilitya kaksi mitallista päivässä. Tällä annostuksella purkillinen riittää noin 55 päivää. Tämän kauden kokemusten perusteella jatkamme tuotteen käyttöä myös kohti tulevaa kautta ja uusia haasteita. Ja uskallamme lämpimästi suositella tuotetta myös muille!

Näppärää myös on, että nivelravinteet saa tilattua netin kautta!


ProKalm

Samille pitkät kuljetukset ovat joskus hieman haastavia ja siihen on etsitty sopivaa ratkaisua. Prokalmin avulla autossa on seissyt pääosin rauhallinen poni. Myös kouluradoilta on jäänyt pois turha jännittyneisyys ja vieraiden kilpailupaikkojen tallissa on seissyt levollinen poni. Uskon, että levollisempi olotila säästää energiaa itse tarkoitukseen eli kilpailusuoritukseen.

EnerGex

Samin noustua kilpailemaan kansainvälisella vaikealla tasolla tuli valmentajien kanssa puheeksi energiabuustereiden käyttö kilpailutilanteessa. Itse olen aikaisemmin ajatellut, että virtaa Samilla suorituksissa riittää. Keskusteltuani Tampereen Hevosmessuilla Science Supplements sarjan kehittäjän Dr David Marlinin kanssa ymmärsin niiden merkityksen myös suorituksesta palautumiseen. Päätimme siis kokeilla, olisiko buusterista hyötyä meidän kilpailusuorituksiin. Valjakkoajon kolmepäiväisessä kilpailussa nopealla palautumisella on merkitystä, kun raskaan kestävyyskokeen jälkeen paukkuja pitää olla jäljellä vielä kilpailun ratkaisevan tarkkuusosakokeen suorittamiseen.


EnerGex on nopea ja turvallinen energianlähde. Se sisältää tärkeitä hiilihydraatteja, joita tarvitaan täydentämään lihasten energiavarastoja. Nämä hiilihydraatit imeytyvät ohutsuolessa, joten ne eivät aiheuta suolistohäiriöitä. Sami on kokeiltu EnerGexiä ennen ja jälkeen kestävyyskoetta. Virta on riittänyt kestävyyskokeessa entistä paremmin, mutta suurin vaikutus on tuntunut sunnuntain tarkkuuskokeessa. Aikaisemmin Sami on ollut todella haastava ajaa sunnuntaina, kun ravilla ajaminen on ollut lähes mahdotonta. Tällä kaudella ravivarmuus on ollut huikeasti parempi ja ponin ajettavuus sen myötä huomattavasti helpottunut. Tulokset siis meille aikaisemmin vaikeassa tarkkuusosakokeessa ovat huomattavasti parantuneet ja Energex on varmasti osa kilpailurutiinejamme myös tulevissa koitoksissa.

Heinät

Bredan kilpailumatkalla 2014 kokeilimme ensimmäistä kertaa matkaevääksi Prohay säilöheinää. Uuteen heinään totutteleminnen aloitettiin jo kotona ja hyvin tuntui maistuvan. Päädyimme ProHay -säilöheinään, koska se on laadukasta, kotimaista ja täysin luonnonmukaista. ProHay -säilöheinä on pakattu käteviin 20kg kanttipaaleihin. Ilmatiiviit muovipaalit menevät pieneen tilaan ja ne on helppo pakata hevosautoon. Heinän valintaan vaikutti myös säilöheinän hyvä sulavuus ja pölyämättömyys. Pitkissä kuljetuksissa onnistunut ruokinta on tärkeää, enkä halua hevosauton ilmaan heinäpölyä.Kokemukset matkalta olivat positiivisia ja aiomme jatkossakin luottaa maailmalla kotimaiseen heinään.

Kauden 2015 Baltian matkalle sekä PM- ja MM-reissuihin pakattiin matkaan taas laadukasta kotimaista heinää. Samilla sitä kuluu kilpailumatkoilla noin 9 kg päivässä eli yhdellä paalilla pärjäämme noin kaksi päivää. Tämänkin kauden kokemukset ProHaysta ovat pelkästään positiivisia. Heinä maistuu Samille ja tyytyväinen poni on pysynyt hyvässä kunnossa ja jaksanut hyvin suorittaa kilpailuissa.

ruokinta.txt · Viimeksi muutettu: 06.10.2017 07:49 (ulkoinen muokkaus)

Sivutyökalut