speedex.jpg

logo_hippodome_160.jpg

Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


alku

Tervetuloa!

Näillä sivuilla seurataan S.W. Summer's Dream Princen eli Samin valmentautumista ja kilpailemista vauhdikkaan valjakkoajon maailmassa. V-Equus Driving tiimiin on liittynyt myös Pin Rock's Chasing the Sun eli Tessa, jonka kasvua ja koulutusta kohti valjakkoponin uraa pääsee samalla seuraamaan. Tervetuloa mukaan!

Uusimpia kuulumisia 2018

Helmikuussa käytäntöä ja teoriaa

Helmikuussa valmentauduttiin teoriassa ja käytännössä. Molemmat ponit lähtivät mukaan Tomas Erikssonin maajoukkuevalmennukseen. Pieni talvitauko koulutreeneissä oli tehnyt Samille hyvää. Sami veti kaikki ajot todella pirteällä ja positiivisella asenteella ja sai valmentajalta hyvää palautetta. Tessa pääsi peruutuspaikalta myös mukaan valmennukseen, mutta nuoren ponin kanssa ajoimme vain yhden ajon päivässä. Kouluajo ei oikein sujunut toivotulla tavalla ehkä osittain kuolainkokeilun takia. Tarkkuusajosta sen sijaan jäi hyvä fiilis. Tessa selvästi hoksasi, mistä lajissa on kysymys.

Teoriassa valmentauduin sekä Virossa että Suomessa. Helmikuun alussa kävin suorittamassa valmentajaopintoihini kuuluvan kansainvälisen osion Virossa Vilmos Jamborin tarkkuusajoklinikalla. Keikka ylitti odotukset. Kerrankin oli aikaa vain keskittyä katselemaan ja seuraamaan muiden ajoa. Oli erittäin antoisaa toisen ammattilaisen kanssa analysoida erilaisia harjoituksia ja erilaisten valjakoiden suoriutumista niistä. Klinikkaan kuului myös muutama teoriatunti ja erityisesti kuolainluento käytännön kokeiluineen oli todella mielenkiintoinen. Matkailu avartaa ja varmasti lähden toistekin. Varsinaisissa valmentajaopinnoissa oli edessä kakkosjakso, jonka parasta antia oli psyykkisen valmennuksen osuus. Nyt sitten laatimaan kotitehtäviä näistä osuuksista.

Tammikuussa huollettiin

Tammikuussa on päästy muutaman kerran nauttimaan laitumella hangessa ajamisesta ja tietkin ovat olleet ajoittain ajokunnossa. Sami ja Tessa liikkuuvat tottuneesti tiellä myös pimeällä, joka ei kyllä meidän peltoaukealla ole oikeata pimeää. Tiellä ja laitumella näkee pimeälläkin ajaa, kun laskettelurinteen ja lähellä sijaitsevan perävaunuparkin valot valaisevat lumisen maiseman. Vaunu ja poni on koristeltu heijastinnauhoilla ja kuskille otsalamppu. Kunhan pohjat on kunnossa, niin talvitreenaaminen on siis kiinni asenteesta ja mielikuvituksesta. Kun kouluajoa ei juurikaan voi tehdä, niin pidetään ponit muuten kunnossa ja hyvällä mielellä.

Tomaksen maajoukkuvalmennus jäi Samilla väliin, kun arkivalmennuksiin ei aina onnistu saamaan töistä vapaata. Sen sijaan Tessa pääsi peruutuspaikalta mukaan Benin maajoukkuvalmennukseen. Kaksi päivää ja neljä ajoa Ypäjällä teki Tessalle hyvää. Valjastukset vieraalla pihalla ja ajot uusissa maisemissa ja maneesissa ovat hyvää harjoitusta nuorelle sähinkäiselle. Kahden päivän aikana ajoimme koulua, tarkkuutta ja maratonharjoituksen ja täytyy olla tyytyväinen Tessan suorituksiin. Lisäksi kuljetukset ja kaikki muukin sujui hienosti. Tessa on nyt virallisesti minun varaponi maajoukkuevalmennuksiin ja toivottavasti tällaisia keikkoja tulee sille lisää.

Yhteistyökuviot alkavat alkuvuodesta taas selviämään. Meillä on ilo kertoa, että Sami tulee jatkamaan Helsinki Horse Fairin kummiponina. Messuilla Sami nähdään kaikkina kolmena päivänä. Näytösten lisäksi Samilla on oma osasto, jonne voi tulla tutustumaan valjakkoajoon ja kuulemaan Samin ensi kauden suunnitelmia. Toivottavsti tavataan siellä.

Alkuvuoden isoihin juttuihin kuuluu yrittäjäksi ryhtyminen. Vuoden vaihteessa perustin itselleni toiminimen V-Equus, joka keskittyy valjakkoajovalmennukseen. Kyselyitä valmentamisesta tulee aina silloin tällöin ja nyt tuntui olevan sopiva hetki ottaa tämä askel. Lisää yrityksestäni ja sen toiminnasta voi lukea nettisivuilta. V-Equus löytyy myös facebookista, jossa päivitämme ajankohtaista toimintaamme.

Kaikilla poneilla oli tammikuussa hammashuolto. Tällä kertaa hampaiden kanssa päästiin perushuollolla ja suut näyttivät hyvältä. Hyvä niin, kun lukee samaan aikaan lehdistä keskustelua hevosten suuongelmista. Valjakkoajoa leimataan ajoittain keskusteluissa kovakätiseksi suusta repimiseksi, joka kyllä itseäni ihmetyttää. Kun kuskilla ei ole käytössä pohkeita eikä istuntaa, niin suu herkkyys on entistäkin tärkeämpää valjakkoajossa. Epäiliöiden olisi hyvä joskus päästä kokeilemaan viritettyä valjakkoponia. Voisi hämmästyttää, kuinka pienillä avuilla ja kevyellä tuntumalla ponit toimivat. Ja minä uskalla julkaista netissä kuvat ponin suusta. Kuinka moni kilparatsastaja tai ravikuski uskaltaa?

Joulukuussa jäätikköä

Etelä-Suomen talvi ei ole suosinut ulkona treenaavia. Kenttä sentään saatiin pidettyä edes jonkinlaisessa kunnossa, mutta tielle ei ole ollut enää loppuvuodesta asiaa. Liikutus on siis ollut hieman kevyempää, mikä tiukan kauden jälkeen tekee myös hyvää poneille. Joulukuusi koristeltiin tällä kertaa Samin viime kauden saavutuksilla ja aika komea siitä tuli. Tessakin halusi kaikki ruusukkeensa kuuseen ja näky oli suorastaan hellyyttävä. Hieman on vielä tekemistä ennenkuin kuusi täyttyy. LOL Jouluaattona ajettiin perinteiset ”jouluaattoratsastukset”, mutta tapanina reki olisi lyönyt kipinää hiekotetulla jäisellä tiellä. Samiltahan rekihommatkin onnistuu, mutta Tessaa tuskin tänä vuonna olisi vielä reen eteen laitettu.

Hyvää Joulua ja Menestystä vuodelle 2018! Toivottaa Sami ja Tessa tiimeineen.Marraskuussa mitallit

Marraskuu oli kuulemma sateisin vuosikausiin. Ei liene yllättävä tieto meille hevosihmisille. Märkiä loimia ja kuraisia varusteita on riittänyt. Kenttä meillä sentään pysyy sateellakin huippukunnossa ja treenit ovat jatkuneet. Samin kohdalla treenit tarkoittavat tällä hetkellä ponin pitämistä kunnossa ja hyvällä mielellä. Se osaa jo kaiken, mitä ensi kaudella tarvitaan. Mutta aina voi tehdä asiat vielä paremmin eli pientä hiomista kohti kilpailukautta. Tessan kanssa on päästy nyt tekemään jo vähän juttuja. Eli enää ajaminen ei ole vain selviytymistä ehjänä takaisin talliin, vaan nyt teemme jo kulmia, ympyröitä, siirtymisiä ja muuta pientä kouluajon perusharjoittelua. Niin ne varsat kasvavat!

Marraskuussa oli aika pokata kauden viimeiset palkinnot. Sipoon PM-kilpailuissa jäi jakamatta joukkuemitalit. SRLn urheilufoorumissa oli voitokkaan ponijoukkueemme aika saada kultamitallit kaulaan. Kiitokset ja onnittelut joukkueemme kahdelle muulle jäsenelle Raisa Takkinen ja Hannu Kalalahti. Joukkuekulta oli tavoitteemme ja se myös saatiin! Onnea myös yksikköhevosille ja junioreille hopeasta!


Jotta ei tekeminen loppuisi, niin kuski päätyi koulunpenkille. Tavoitteena on valmistua II-tason valjakkovalmentajaksi. Pitkään olen tätä harkinnut ja nyt oli aika ryhtyä tuumasta toimeen. Jospa saisi tästä samalla uutta näkökulmaa myös omaan valmentautumiseen. Ensimmäinen lähijakso on takana ja mielenkiintoiselta vaikuttaa!

Lokakuussa katsastettiin

Lokakuussa molemmat ponit ovat olleet tasaisesti ajossa ja kuun puolivälissä suunnattiin Ypäjäle maajoukkuekatsastuksiin. Ensimmäistä kertaa Sami ja Tessa matkustivat kuorma-autossa yhdessä ja matka sujui hienosti. Sami on Ypäjällä käyntiin vanha konkari, mutta Tessa pääsi sinne ensimmäistä kertaa ihmettelemään suurta maailmaa. Sami oli varsinainen A-valmennukseen katsastaja ja Tessa lähti enemmänkin turistiksi, mutta olen hakenut sitä varahevoseksi itselleni.

Tuloiltana käytimme Tessan pienellä maastoajelulla, jossa tutustuimme peuroihin,ravureihin, alikulkutunneliin, kenttäratsastusesteisiin ja muihin jänniin kohteisiin. Vesiesteeseenkin päädyttiin, vaikka ei ollut ehkä tarkoitus ja lopuksi tutustuttiin, miten taloon mennään ajamalla eli kävimme edes takas Haimihallissa. Siitä sentään selvittiin kunnialla.

Ensimmäisenä katsastuspäivänä ajoimme Samin kanssa kaksi kouluajoa ja teimme siinä samalla hieman kuolainkokeiluja. Tessa kävi myös näyttäytymässä Tomakselle ja saimme muutaman hyvän vinkin, miten jatkaa työskentelyä eteenpäin sen kanssa. Toisena päivänä Samilla oli vuorossa koulua ja tarkkuutta. Koulu sujui tavalliseen tapaan eli aika kivasti ja tarkkuudessakin saatiin kaikki kolme vetoa aikaan ja viimeinen jopa puhtaasti. Tessa kävi ulkokentällä treenaamassa edellisen päivän oppeja Benin valvovan silmän alla. Valjakkoajon valmentautumisessa spesiaalia on se, että valmentaja voi kädestä pitäen näyttää, miten homman pitäisi sujua. Epämiellyttävä tunne, kun joku ottaa ohjat ja kuski muuttuu matkustajaksi. :-DKaiken kaikkiaan oli melko onnistunut reissu Ypäjälle. Sami tuntui olevan hyvässä vedossa kauden jäljiltä. Tessa selvisi hengissä suuresta maailmasta ja on varmasti monta kokemusta rikkaampi. Molempien kanssa siis työskentely jatkuu kohti tulevaa kautta. Ja ihanalle tiimille kiitos, kun jaksoivat näiden helikoptereiden kanssa kaksi päivää reissussa.

Lokakuun lopussa oli aikaa istua ratsastuskilpailujen katsomossa . HIHSssä oli myynnissä myös tämän syksyn kirjauutuus Suuri suomalainen ratsastuskirja. Ja yllätys, yllätys ketäs sieltä löytyy…Jännä, miten yksi kuva herättää muistoja ja tunteita. Ehkä 15 sekuntia ennen tuon kuvan ottamista olimme jumissa vesiesteen toisessa päässä groomin pitäessä vaunua pystyssä. Niin lähellä kaatumista ei ole ikinä käyty. Aika vauhdilla siis matka näyttää siitä jatkuneen. Onni on supergroomi! Ja etenkin Tessan kanssa tälle supergroomille on nyt käyttöä. Viimeisin käytännönharjoitus tehtiin tässä omalla tiellä, kun päädyttiin peltoon ja takaisin. Ojan yli tietty ja nelipyörävaunuilla. Tekevälle sattuu ja Tessan kanssa ehkä vähän useammin! Pientä laitto siis vielä Tessan kanssa ennen kauden alkua. LOL

alku.txt · Viimeksi muutettu: 18.04.2018 11:03 / admin

Sivutyökalut