speedex.jpg

Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


alku

Tervetuloa!

Näillä sivuilla seurataan V-Equus Driving tiimin ja S.W. Summer's Dream Princen eli Samin valmentautumista ja kilpailemista vauhdikkaan valjakkoajon maailmassa. Tiimiin on liittynyt myös Pin Rock's Chasing the Sun eli Tessa, joka on aloittamassa kilpailu-uraansa valjakkoponina tavoitteena kansainväliset kentät. Tervetuloa mukaan!

Uusimpia kuulumisia 2018

Kesäkuussa palkittu, puhdas ja paussilla

Kesäkuussa julkaistiin kauden 2017 valiomerkkipisteet. Sami oli kaikista Suomessa syntyneistä kilpahevosista jaetulla neljännellä sijalla ja eteen kiilasi vain kolme kansainvälisillä kentillä kilpailevaa kouluhevosta. Sami oli myös kärkikymmenikön ainoa poni. Melkoinen saavutus valjakkoponilta!

Sami on myös todistettavasti puhdas. Bendoriain dopingtulokset löytyvät nyt FEIn sivuilta. Lämpimästi suosittelemme siis Speedexin rehuja ja Science Supplements lisärehuja. Ne ovat tutkittuja ja kilpahevosten käyttöön suunniteltuja.


Muuten kesäkuu meni Samilta palautuessa ja lomaillessa. Ohjelmaan kuului ratsutusta, käyntimaastoja vaunuilta ja pitkiä päiviä laitumella. Laitumella kesäihottumainen Sami on vain päiväsaikaan, mutta loimiin ei sitä piilotella, vaan käytössä ovat kotimaiset Solhedsin hyönteisvoiteet ja ihonhoitoaineet. Ulkopuolinen ei Samin kesäihottumaa sen karvoista edes huomaa eli voimme näitä suositella ihan kaikille. Lisää kokemuksistamme voi lukea hoitosivuilta. Hammashuoltokin oli hyvä tehdä tässä välissä, niin on kiva taas jatkaa treenejä ja kilpailemista.Kilpailemisesta kesäkuussa vastasi Tessa, joka kävi elämänsä toisessa valjakkokilpailussa suoriutuen hienosti HE B tason luokasta. Kouluosuuden Tessa voitti ja kestävyyskokeessa se oli reipas ja rohkea. Tarkkuudessa tuli vain yksi pallo alas eli kokonaisuudessaan voi olla erittäin tyytyväinen Tessan suoriutumiseen.

Toukokuussa testattiin ja tehtiin tulosta

Toukokuun alussa lähdimme kilpailemaan Tanskan Dorthealystiin CAI2* kilpailuun. Meille paikka oli uusi, vaikka kilpailu on suomalaisille valjakkohevosille ollut perinteinen kevään avaus. Puitteet olivat hienot ja vastus kova. Paikalla olivat kaikki Ruotsin, Norja ja Tanskan kärkiponit sekä yksi osallistuja myös Saksasta. Kouluosuuden hölmöilyt oli tehty Ypäjällä ja nyt saatiin hyvä ja virheetön suoritus. Ainahan voi tehdä vielä paremmin, mutta 50,03 vp ja sijoitus 2/15 oli hyvä avaus kilpailulle.

Kevään ensimmäinen kestävyyskoe aina vähän hirvittää. Onko poni sittenkään niin kovassa kunnossa, kun pitäisi. Varsinkin, kun kevättalven kelit eivät Suomessa suosineet treenaamista. Matkaosuudet olivat pitkät, maasto mäkistä ja esteet kaltevalla pohjalla, mikä oli minulle yllätys Tanskan maalla. Kestävyyskokeessa tuli yhdelle esteelle ylimääräinen voltti, mutta muuten suoritimme sen omalla tasollamme ja tuloksena oli sijoittuminen seitsemänneksi 7 vp kärjelle jääneenä. Sami jaksoi hyvin loppuun saakka eli kevään ekan kilpailun peikko on taas pudotettu niskasta.

Viimeiseen osakokeeseen lähdimme kolmannelta sijalta 5 vp kärkeä perässä. Uramme upein veto tarkkuudessa puhtaalla ja päivän nopeimmalla suorituksella toi tarkkuuden voiton ja nosti meidät kokonaiskilpailussa toiseksi. Hieno kilpailu Samilta ja koko tiimiltä. Kansainvälisen kilpailun toinen sija ja sijoitus kaikissa osakokeissa kertoo treenikauden onnistumisesta. Tuloksen arvoa nostaa myös se, että meidän pisteillä olisi voitettu myuös hevosluokka. Tulokset ovat hevosiin vertailukelpoisia, koska tehtävät ovat muuten samat, paitsi poneilta vaaditaan hevosia kovempia tempoja tarkkuudessa. Kilpailussa lunastimme myös ensimmäisen FEIn vaatiman MM-kvaalin vuoden 2019 MM-kilpailuihin ja kaikki osakokeet menivät myös alle SRLn asettamien tulosrajojen.Kaksi viikko kotona ja taas matkaa. Tällä kertaa suuntana meille entuudestaan tuttu kilpailupaikka Bendoriai Liettuassa. Kilpailu oli tasoltaan CAI 3*, joka näkyy tuomareissa ja esteiden määrässä. Ennakkoon oli tiedossa, että vastus on heikompaa kuin Tanskassa. Kouluosuudella jatkoimme tasaisen varmaa suorittamista voittaen sen koko päivän parhaalla tuloksella 49,93 vp. Kestävyyskokeessa olimme kakkosia ja tarkkuudessa myös kakkosia kahdella pudotuksella. Tasainen suorittaminen takasi meille kolmannen kerran peräkkäin luokkavoiton Bendoriain kilpailuissa. Ja jälleen olisi meidän pisteillä voittanut ylivoimaisesti hevosluokan. Tulos meni myös kaikkien kolmen osakokeen osalta liiton rajoihin eli tästä on hyvä jatkaa treenejä kovempiin koitoksiin. Kisan päätteksi arpa osui do pingtestiin. Kuuman ja rankan kisan viimeisenä päivänä Sami ei suostunut pissaamaan eli verikokeilla mentiin ja ehdittiin vielä palkintojenjakoonkin. Ja sekin tuli tällä matkalla testattua, että selviän tällaisesta reissusta kuorma-autolla ihan itse. Joskin toisen kuskin mukanaolo kyllä keventää hommaa melkoisesti eli onneksi tallipäällikkö on taas matkassa seuraavalla reissulla.

Huhtikuussa viimeisteltiin kisakuntoa

Huhtikuussa kenttä suli ja päästiin vihdoin kotonakin tekemään asioita hiekkakentällä. Kuun alussa oli kevään viimeinen maajoukkuvalmennus, jossa valmentajamme Tomas Erikssonin kanssa käytiin läpi kaikki osakokeet ja haettiin säätöjä kisakauden aloitukseen. Kaikki tuntui olevan kohdillaan ja luottavaisin mielin lähdemme kisakauteen. Kuun lopulla osallistuimme kotimaisen kauden avauskisassa Ypäjällä vain kouluosuuteen, koska heti seuraavalla viikolla olimme lähdössä Tanskaan kilpailemaan. Sami on perinteisesti ollut täynnä pönttövirtaa kauden ensimmäisellä kouluradalla ja siksi halusin yhden radan alle ennen kansainvälisille kentille lähtemistä. Tämäkään kevät ei tehnyt tässä poikkeusta. Teimme varmasti pohja-ajan kouluradalle muutamalla ylimääräisellä loikalla varustettuna, mutta siitä huolimatta voitimme koulu-osuuden. Toivotaan siis, että isoimmat hölmöilyt on nyt tehty ja maltti kestää seuraavassa kilpailussa.Maaliskuussa messuiltiin

Maaliskuussa Sami hoiti kummiponin tehtäviään Helsinki Horse Fair messuilla. Samilla oli oma messuosasto, jossa tapasimme ilahduttavan määrän Samin faneja ja lajistamme kiinnostuneita ihmisiä. Osatollamme pääsi tutustumaa Wahlstenin laadukkaisiin ohjasajovarusteisiin, joita suosittelemmekin lämpimästi ohjasajosta kiinnostuneille harrastajille.Mukaviin tehtäviin messuilla kuuluvat fanitapaamiset, jolloin pääsen näkemään ihmisiä, jotka seurailevat tekemisiäni.Ja tietysti messuilla myös kilpaillaan. Tänä vuonna oli vuorossa kaksintaistelu kouluajoa ja tarkkuusajokilpailu. Molemmissa tuli menestystä ja lajimme sai mukavaa näkyvyyttä.Toivottavasti tapaamme ensi vuoden messuilla!

Helmikuussa käytäntöä ja teoriaa

Helmikuussa valmentauduttiin teoriassa ja käytännössä. Molemmat ponit lähtivät mukaan Tomas Erikssonin maajoukkuevalmennukseen. Pieni talvitauko koulutreeneissä oli tehnyt Samille hyvää. Sami veti kaikki ajot todella pirteällä ja positiivisella asenteella ja sai valmentajalta hyvää palautetta. Tessa pääsi peruutuspaikalta myös mukaan valmennukseen, mutta nuoren ponin kanssa ajoimme vain yhden ajon päivässä. Kouluajo ei oikein sujunut toivotulla tavalla ehkä osittain kuolainkokeilun takia. Tarkkuusajosta sen sijaan jäi hyvä fiilis. Tessa selvästi hoksasi, mistä lajissa on kysymys.

Teoriassa valmentauduin sekä Virossa että Suomessa. Helmikuun alussa kävin suorittamassa valmentajaopintoihini kuuluvan kansainvälisen osion Virossa Vilmos Jamborin tarkkuusajoklinikalla. Keikka ylitti odotukset. Kerrankin oli aikaa vain keskittyä katselemaan ja seuraamaan muiden ajoa. Oli erittäin antoisaa toisen ammattilaisen kanssa analysoida erilaisia harjoituksia ja erilaisten valjakoiden suoriutumista niistä. Klinikkaan kuului myös muutama teoriatunti ja erityisesti kuolainluento käytännön kokeiluineen oli todella mielenkiintoinen. Matkailu avartaa ja varmasti lähden toistekin. Varsinaisissa valmentajaopinnoissa oli edessä kakkosjakso, jonka parasta antia oli psyykkisen valmennuksen osuus. Nyt sitten laatimaan kotitehtäviä näistä osuuksista.

alku.txt · Viimeksi muutettu: 02.07.2018 02:44 / leena

Sivutyökalut