speedex.jpg

Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


kalusto

Kalusto

Kuljetusauto

Kilpailuissa ja valmennuksissa kuljemme Mersun Atego kuorma-autolla, jonne saamme mahtumaan sekä vaunut että ponin. Autossa on myös nukkumatilat neljälle. Auto on näkyvästi esillä kauden aikana niin tienpäällä kuin hevosalan tapahtumissa ja kilpailuissa. Matkapäiviä kertyy noin 80 matkan kohteina mm Helsinki, Vantaa, Sipoo, Järvenpää, Loimaa, Urjala, Ypäjä, Salo, Tampere, Jyväskylä, Lappeenranta, Lohja….Auto liikkuu myös baltian ja pohjoismaiden alueilla. Suomen suurimmassa hevosalan keskuksessa Ypäjällä auto on nähtävillä kauden aikana noin 20 vuorokautta. Jos yrityksenne haluaa mainoksensa näkyviin, ota yhteyttä!

Maratonvaunu

Maratonvaununa meillä on ruotsalaisen Tidaholmsvagnarin valmistama poneille mitoitettu Maraton nr 207 Micro X-treme vuosimallia 2012. Vaunu tuli käyttömme marraskuussa ja nyt se on jo ensimmäistä kautta testattu ja hyväksi todettu myös kilpailutilanteissa. Vaunu on kevyempi ja uudenaikaisempi kuin edellinen vaunumme ja toteutettu toivomillamme muutoksilla, joihin kuuluivat mm. kuskin pituuden huomioiminen, vaunun etupään muutokset ja muutokset groomin tilassa. Maratonosuudella mainostaminen on vapaata eli yhteistyökumppanimme saavat halutessaan mainostilaa vaunuissa ja tätä kautta näkyvyyttä kilpailupaikalla, valmennuksissa ja näyttävissä maratonkuvissa.


Juhlavaunu

Juhlavaununa meillä on puolalainen ECC Exclusive Pony Spider vuosimallia 2011. Olemme olleet tyytyväisiä vaunuun.


Rockard

Ensimmäiseksi treenivaunuksi Samille aikoinaan hankittiin Tidaholmsvagnarin Rockard. Samin siirryttyä nelipyöräisiin vaunuihin rockardia on käytetty ajoittain talvella, koska siinä on kovakumirenkaita paremmin pitoa omaavat ilmakumirenkaat. Rockardia käytetään myös kentän lanaukseen ja voimaharjoitteluun, johon tarkoitukseen siihen on asennettu myös vetokoukku.

Rockard sai uuden elämän keväällä 2014, kun Caralle tarvittiin juhlavaunua. Säännöt määrittelevät juhlavaunuista kolme asiaa: kovakumirenkaat, leveys 138 cm ja lyhdyt. Kovakumirenkaiksi saatiin lainaksi Benin maratonvaunujen varapyörät. Leveyden kanssa jouduttiin hieman kikkailemaan, koska kapeammalla renkaalla vaunun leveys oli 136 cm. Molemmille puolille laitettiin 10 mm holkit ja sääntöjen edellyttämä mitta saatiin täyteen. Kaapista löytyivät yhdet vanhat lyhtytelineet, jotka kiinnitettiin liittimillä vaunun eturitilään ja juhlavaunu oli teknisesti valmis. Sitten uutta maalia ja vahaa pintaan. Ensimmäisen kilpailun jälkeen vaunuun lisättiin vielä kurakaaret, niin se muuttui entistä nätimmäksi. Koulutuomareiden valjakkotarkastuspisteet ovat olleet jopa yllättävän myönteisiä meidän tilapäisratkaisuun. :-)

Reki

Talviajossa ja erityisesti Tapaninpäivänä on käytössä Ajokalutehdas M. Koskisen Tuuloksessa valmistettu reki. Vuosimallia todella vanha. Rekeen on viritetty köydellä ja rissoilla vetokartun korvike, jolloin valjastaminen valjakkovaljaisiin onnistuu helposti.

kalusto.txt · Viimeksi muutettu: 12.01.2018 06:21 / oiv

Sivutyökalut