kuulumisia:2018:06:02:toukokuussa_tehtiin_tulosta

Toukokuussa testattiin ja tehtiin tulosta

Toukokuun alussa lähdimme kilpailemaan Tanskan Dorthealystiin CAI2* kilpailuun. Meille paikka oli uusi, vaikka kilpailu on suomalaisille valjakkohevosille ollut perinteinen kevään avaus. Puitteet olivat hienot ja vastus kova. Paikalla olivat kaikki Ruotsin, Norja ja Tanskan kärkiponit sekä yksi osallistuja myös Saksasta. Kouluosuuden hölmöilyt oli tehty Ypäjällä ja nyt saatiin hyvä ja virheetön suoritus. Ainahan voi tehdä vielä paremmin, mutta 50,03 vp ja sijoitus 2/15 oli hyvä avaus kilpailulle.

Kevään ensimmäinen kestävyyskoe aina vähän hirvittää. Onko poni sittenkään niin kovassa kunnossa, kun pitäisi. Varsinkin, kun kevättalven kelit eivät Suomessa suosineet treenaamista. Matkaosuudet olivat pitkät, maasto mäkistä ja esteet kaltevalla pohjalla, mikä oli minulle yllätys Tanskan maalla. Kestävyyskokeessa tuli yhdelle esteelle ylimääräinen voltti, mutta muuten suoritimme sen omalla tasollamme ja tuloksena oli sijoittuminen seitsemänneksi 7 vp kärjelle jääneenä. Sami jaksoi hyvin loppuun saakka eli kevään ekan kilpailun peikko on taas pudotettu niskasta.

Viimeiseen osakokeeseen lähdimme kolmannelta sijalta 5 vp kärkeä perässä. Uramme upein veto tarkkuudessa puhtaalla ja päivän nopeimmalla suorituksella toi tarkkuuden voiton ja nosti meidät kokonaiskilpailussa toiseksi. Hieno kilpailu Samilta ja koko tiimiltä. Kansainvälisen kilpailun toinen sija ja sijoitus kaikissa osakokeissa kertoo treenikauden onnistumisesta. Tuloksen arvoa nostaa myös se, että meidän pisteillä olisi voitettu myuös hevosluokka. Tulokset ovat hevosiin vertailukelpoisia, koska tehtävät ovat muuten samat, paitsi poneilta vaaditaan hevosia kovempia tempoja tarkkuudessa. Kilpailussa lunastimme myös ensimmäisen FEIn vaatiman MM-kvaalin vuoden 2019 MM-kilpailuihin ja kaikki osakokeet menivät myös alle SRLn asettamien tulosrajojen.

Kaksi viikko kotona ja taas matkaa. Tällä kertaa suuntana meille entuudestaan tuttu kilpailupaikka Bendoriai Liettuassa. Kilpailu oli tasoltaan CAI 3*, joka näkyy tuomareissa ja esteiden määrässä. Ennakkoon oli tiedossa, että vastus on heikompaa kuin Tanskassa. Kouluosuudella jatkoimme tasaisen varmaa suorittamista voittaen sen koko päivän parhaalla tuloksella 49,93 vp. Kestävyyskokeessa olimme kakkosia ja tarkkuudessa myös kakkosia kahdella pudotuksella. Tasainen suorittaminen takasi meille kolmannen kerran peräkkäin luokkavoiton Bendoriain kilpailuissa. Ja jälleen olisi meidän pisteillä voittanut ylivoimaisesti hevosluokan. Tulos meni myös kaikkien kolmen osakokeen osalta liiton rajoihin eli tästä on hyvä jatkaa treenejä kovempiin koitoksiin. Kisan päätteksi arpa osui do pingtestiin. Kuuman ja rankan kisan viimeisenä päivänä Sami ei suostunut pissaamaan eli verikokeilla mentiin ja ehdittiin vielä palkintojenjakoonkin. Ja sekin tuli tällä matkalla testattua, että selviän tällaisesta reissusta kuorma-autolla ihan itse. Joskin toisen kuskin mukanaolo kyllä keventää hommaa melkoisesti eli onneksi tallipäällikkö on taas matkassa seuraavalla reissulla.

kuulumisia/2018/06/02/toukokuussa_tehtiin_tulosta.txt · Viimeksi muutettu: 02.07.2018 21:29 / leena