speedex.jpg

kuulumisia:2015:06:14:6.-7.6._tomaksen_valmennus

6.-7.6. Tomaksen valmennus

Sami on saanut kotiinpaluun jälkeen olla hieman kevyemmällä ja palautua rankasta kisareissusta. Nyt oli aika palata takaisin treeniin. Tomas Eriksonin pitämä maajoukkuevalmennus oli onneksemme Sipoossa Savijärven Kartanolla eli kerrankin valmennukseen oli lyhyt matka.

Lauantaina ajoimme ensin kouluajoa. Ajossa Sami oli aluksi hieman vahva ja vino, mutta parani tunnin myötä. Ympyröillä keskityimme ulko-ohjaan Samin valuessa helposti sisällepäin. Ajoimme kertaalleen myös kouluohjelman läpi. Lopuksi Tomas ajoi Samilla pätkän ja Tomaksen jäljiltä Sami oli aika kivan tuntuinen.

Iltapäivällä oli vuorossa tarkkuutta Benin suunnittelemalla melko haastavalla radalla. Koulujaossa vaivannut sisälle päin valuminen aiheutti ekalla yrityksellä useamman sisäkaarteen pallon putoamisen. Kun keskityin erityisesti siihen, niin seuraavaksi putosivat ulkopuolen pallot. Jos jotain positiivista, niin onnistuimme neljästä kerrasta kolme ajamaan radan vaaditulla vaikean luokan tempolla.

Sunnuntaina aloitimme aamun ajamalla nurmikentällä tämän kauden yksikköponien KV-ohjelman FEI test 3*-C HP-1. Meno oli parempaa kuin lauantaina ja olen melko tyytyväinen ajoomme. Lopuksi saimme Tomakselta hyviä vihjeitä muutamaan kohtaan ja hioimme niitä vielä uudelleen. On kiva huomata, että lajimme vaikeimman tason ohjelma tuntuu pala palalta tutummalta ja pääsemme hiomaan yksityiskohtia yleisen katastrofin sijaan. :-)













Iltapäivällä pääsimme ajamaan kolmea maratonestettä. Vaihdoin Samille kokeeksi Puolasta löytämäni nelirenkaiset kuolaimet, jotka muuten muistuttivat Ypäjän valmennuksessa kokeiltua Samin kouluratsastuskuolainta. Ensimmäinen esteajo kolmioille meni hieman kuolainta varmistellessa, mutta toinen veto oli jo vauhdikkaampi. Kolmioilta siirryimme kiville, jossa saimme kokea, miltä tuntuu katsella ilman kuskia vastaan laukkaavaa parivaljakkoa. Voin kertoa, että ei kovin kivalta, mutta pienen häslingin jälkeen pääsimme jatkamaan harjoittelua. Kivet meni ihan ok ja siirryimme hirvitornille. Siellä harjoittelimme todella tiukkoja käännöksiä ja piiskan apuna käyttämistä niissä. Harjoitus auttoi ja sen tuloksena ajoimme päivän nopeimman ajan tähän esteeseen! LOL Hienoa päästä harjoittelemaan esteajoa kovassa seurassa ja Tomaksen ohjauksessa!!!


Upea valmennusviikonloppu ja taas saatiin hyviä vinkkejä tuleviin kilpailuihin. Näillä fiiliksillä on kiva jatkaa kohti kauden päätavoitteita!

kuulumisia/2015/06/14/6.-7.6._tomaksen_valmennus.txt · Viimeksi muutettu: 06.10.2017 17:48 (ulkoinen muokkaus)

Sivutyökalut