speedex.jpg

kuulumisia:2017:10:10:syyskuussa_tessa_debyytissae

Syyskuussa Tessa debyytissä!

Syyskuun merkittävin tapahtuma oli Tessan uran ensimmäinen valjakkoajokilpailu. Tessa eli Pin Rock's Chasing The Sun tuli talliimme 2-vuotissyksyllä kaksi vuotta sitten. Tessa hankittiin kasvamaan Samin rinnalle tulevaksi kansainvälisentason kilpaponiksi. Koska Tessa oli täysin tekemätön, ostopäätös tehtiin puhtaasti fiilispohjalta ja liikkeiden sekä luonteen perusteella. Nyt on kaksi vuotta laiteltu ja Tessa on ratsutettu sekä ajolle opettu. Aika siis aloittaa kilpaura.

Valitettavasti kauden viimeinen valjakkokilpailu osui päällekkäin ponien laatukilpailun kanssa ja jo keväällä pätettiin, että sinne tapahtumaan mennään, kumpi paremmalta tuntuu. Valjakkoponina Tessa on pidemmällä kuin ratsuna ja yhden kilpailun halusin alle ennen talvea, niin valinta oli Loimaan valjakkoajokilpailut.

Harmillisesti tämä ainoa mahdollisuus Tessan ensimmäiseksi kilpailuksi tällä kaudella oli kaksipäiväinen eli koulu ja tarkkuus ajettiin samana päivänä. Nuorelle ensikertalaiselle olisin halunnut vain yhden osakilpailun päivässä. Kilpailupaikalle saavuimme jo perjantaina, jotta Tessa sai ihmetellä uusia maisemia. Illalla ajoimme pienenverryttelylenkin ja Tessa sai muuten huilailla karsinassa.

Koulukokeen verryttely tehtiin lähinnä käynnissä, jotta paukkuja olisi jäljellä koulun jälkeen vielä tarkkuusradallekin. Koulurata sujui yllättävän hyvin ja tuomarin loppukommenttiin tiivistyy kaikki oleellinen ”Hienot askellajit. Poni puuhailee kovasti kaikkea muuta kuin pitäisi. Ajuri hereillä.” Tuloksena kelpo 54,67 vp eli 65,8 %. Ihan mukava aloitus Tessalta. Sami aikoinaan aloitti 4-vuotiaana samalla kouluohjelmalla virhepisteillä 78,5. ;-) Tarkkusradalla saimme puhtaan suorituksen vaikka välillä meno oli hieman kiemurtelevaa. Eihän Tessa ollut ikinä ennen nähnyt keilojen vieressä numerolappuja ja niitä piti siis hieman lueskella.


Maratonilla meillä ei Helppo C luokassa ollut A-osuutta eli starttasimme suoraan esteosuudelle. Suoritettavana oli neljä estettä neljällä portilla. Tessa kulki esteillä todella hyvin mitään kyseenalaistamatta ja esteiden väliset osuudetkin menivät hienosti. Lisää haastetta aiheutti koko edellisen yön jatkunut sade, joka teki reitistä paikoin liukkaan ja raskaan. Jopa ylimääräinen reitille osunut vesieste selvittiin kunnialla. Onneksi olimme ilmoittautuneet kilpailuun hevosena, sillä hevosnopeuteenkin jouduimme kävelemään paljon. Hevosena kilpailimme, koska en viitsinyt yhden kilpailun takia mittauttaa Tessaa ja hevonenhan se on, kunnes toisin todistetaan. Tuloksena oli maratonin voitto!
Hieno aloitus Tessalta. Kolme ehjää kilpailusuoritusta hyvällä asenteella. Ensimmäisestä kilpailusta kaksi osakoesijoitusta ja kokonaiskilpailun toinen sija. Ja siihen päälle vielä kuljetukset sekä asuminen vieraassa tallissa. Tessa söi, joi ja nukkui ja muutenkin käyttäytyi asiallisesti. Jopa valjastukset ja vaunujen eteen laittamiset kisahulinassa onnistuivat ongelmitta. Kaikki, jotka ovat kotona touhujamme seuranneet, saattavat pitää tätä Tessan debyyttiä pienenä ihmeenä! LOL Tästä on kiva jatkaa kohti 5-vuotiskautta.

kuulumisia/2017/10/10/syyskuussa_tessa_debyytissae.txt · Viimeksi muutettu: 10.10.2017 10:47 / leena

Sivutyökalut