speedex.jpg

kuulumisia:2016:10:08:8.-9.10._naisnaekoekulmaa

8.-9.10. Naisnäkökulmaa

Viikonloppuna käytiin hakemassa naisnäkökulmaa valmennukseen, kun Loimihakaan oli saatu valmennusta pitämään tämän vuoden hevosyksiköiden MM-hopeamitallisti ja maailmanlistan kärki puolalainen Weronica Kwiatek. Tähän asti kaikki meitä valmentaneet huippuvalmentajat ovat olleet miehiä ja odotin mielenkiinnolla, mitä annettavaa naisvalmentajalla olisi meille. Kauden teemana meillä on ollut keveyden saaminen kaikkeen ajoon ja naiskuski tuskin ratkaisee asioita voimalla. Olen myös tykännyt aina Weronican omasta tyylistä ajaa.

Ilmeisesti Sami on noissa meidän muutamissa tämän ja viime kauden kilpailuissa erottunut edukseen, kun Weronica tunnisti ponin. Ensimmäisen ajon teimme perusharjoituksia, haimme eroja askellajeihin ja täsmällisyyttä siirtymisiin. Sami oli totuttuun tapaan aika reaktiivinen valmennuksen ensimmäisellä tunnilla. Lopuksi teimme muutaman pätkän uudesta arvokisaohjelmasta. Toisen päivän ajossa keskityttiin hiomaan paloja uudesta arvokisaohjelmasta ja siihen saimme huimasti hyviä vinkkejä.


Täytyy sanoa, että valmennus vastasi kaikkia odotuksia! Sain paljon vinkkejä omaan ajoon ja siihen, miten saan Samin ajettua ylös ja kevyeksi. Lisäksi sain hyviä neuvoja eri askellajien esittämiseen ja etenkin siirtymisten suorittamiseen. Jarrun käyttö oli ehkä eniten erilaista verrattuna aiempiin valmentajiini. Arvokkaita vinkkejä tuli myös uuden kouluohjelman omituisten tehtävien suorittamiseen. Kaikesta paistoi läpi Weronican huima rutiini kilpailemiseen. Lisäksi valmennus oli erittäin analyyttistä ja ohjeet pilkottuna pieniin selkeisiin palasiin. Tykkäsin ja varmasti menen uudelleen, jos se on mahdollista.

kuulumisia/2016/10/08/8.-9.10._naisnaekoekulmaa.txt · Viimeksi muutettu: 06.10.2017 17:48 (ulkoinen muokkaus)

Sivutyökalut