speedex.jpg

kuulumisia:2016:09:17:17.9._tessa_the_valjakkoponi

17.9. Tessa the Valjakkoponi

Tätä hetkeä on odotettu! Pääsin ajamaan omalla ponilla valjakkovarusteilla! Opetin Tessan viime talvena ohjasajolle ja huhtikuun lopussa se lähti ajo-oppiin Hessi-tallille, koska minulla ei ole kotona tiloja eikä henkilökuntaa nuoren sähäkän tamman aisoihin laittoon. Eikä olisi ollut siihen tehtävään sopivia kärryjäkään. Ennen laitumelle menoa Tessa saatiin Urjalassa koppisten eteen ja sillä ajettiin ilman taluttajaa pieniä lenkkejä lähimetsässä. Sen jälkeen oli aika päästä laitumelle miettimään opittuja asioita. Kaksi kuukautta Tessa vietti neljän tamman laumassa samassa Favenin niemessä, jossa Samikin aikoinaan kolmivuotiaan oli laiduntamassa.

Elokuun lopussa koitti paluu arkeen ja takaisin tallin pihaan. Fiksu tamma jatkoi ajo-oppia siitä, mihin oli ennen lomaa jäänyt. Laitumelta paluun jälkeen olen itse käynyt joka viikonloppu osallistumassa Tessan opettamiseen ja samalla on laiteltu toistakin lupaavaa welshtammaa Siiriä. Hauska seurata näiden kahden tamman edistymistä ajo-opinnoissa. Vähitellen lisättiin Tessalle lappusuitset ja mäkivyöt ja nyt viikonloppuna oli aika laittaa oikeat valjakkovaljaat ja rockardit. Ainakin ensimmäiseen ajoon oli kuskikaartissa riittävästi kokemusta, kun tehtävää oli suorittamassa neljä MM-kilpailuissa ajanutta valjakkokuskia. :-D Kiitos avusta Heidi Sinda, Tonnie Cazemier ja Rudolf Bestman!


Fiksu tamma ei tästäkään varustemuutoksesta mitään sanonut. Huikea tunne, kun pääsi ajamaan omalla valjakkoponilla! Taas on yksi tavoite saavutettu ja tästä on hyvä jatkaa. Kiitos Hanna Samio hyvästä työstä Tessan perusopinnoissa! Suosittelen lämpimästi

kuulumisia/2016/09/17/17.9._tessa_the_valjakkoponi.txt · Viimeksi muutettu: 06.10.2017 17:48 (ulkoinen muokkaus)

Sivutyökalut