speedex.jpg

kuulumisia:2016:03:05:5.3._indoor_driving

5.3. Indoor Driving

Lauantaiaamuna karsinassa odotti tyytyväinen poni, joka pääsi vielä ennen messujen avautumista pienelle aamukävelylle verryttelyalueelle. Päivän ohjelmassa Samilla oli ainoastaan valjakkoajon Indoor näytös, joka ajettiin aamupäivällä. Sitä ennen meillä oli kuskeilla kokoontuminen, jonka suurimpana tarkoituksena oli onnitella kahta miehen ikään päässyttä valjakkoihmistä. Onnittelut siis Benille ja Otolle! Molemmat ovat todella paljon vaikuttaneet ja vaikuttavat edelleen meidän tiimin toimintaan ja suuret kiitokset siitä heille! Yllätyksenä meille tässä tilaisuudessa tuli ponien PM-joukkuekilpailun mitalienjako. Jos ei ihan kaikki muukaan ruotsalaisilta kilpailujärjestäjiltä onnistunut, niin ponien palkintojenjako taisi olla siihen piste iin päälle. Suomen joukkue kutsuttiin Vaggerydissä palkintojenjakoon, mutta mitaleja ei löytynyt tai kukaan ei oikein tiennyt, minkä sääntöjen mukaan niitä kuuluu jakaa. No, nyt ne on sitten jaettu…kahdeksan kuukautta kilpailun jälkeen eli Samin meriitteihin lisättäneen PM-joukkuhopea.

Koska messujen aikataulu on tiukka, osallistuvat kuskit radan rakentamiseen ja siinä samalla hoitavat rataan tutustumisen. Kilpailu alkaa välittömästi sen jälkeen ja tämä yhdistettynä pieneen verryttelyalueeseen tekee verryttelystä haastavan. Meillä Sami laitetaan valjaisiin ennen radan rakentamista ja se on kävelyllä vähintään 20 minuuttia valjaissa ennen vaunuihin laittamista. Lisäksi jalat ovat olleet perinteisesti lämpenemässä jo etukäteen. Lähdimme luokassa neljäntenä eli vaunuilta lämmittelyyn aikaa jäi vajaa kymmenen minuuttia. Pikkuisen ravia ja muutama tiukempi voltti ja se on siinä. Paljoa muuta ei voi tehdä, kun pienellä verryttelyalueella on seitsemän valjakkoa yhtäaikaa.

Mieletön fiilis, kun radalle päästyämme alkoi soimaan meidän perinteinen indoorbiisi eli Popedan Bandiittipolkka. Siinä syttyy kuski ja poni! Turpa kohti lähtölinjaa ja menoksi. Sami meni esteosuudella hieman vahvaksi, mutta muuten toimi todella hyvin tuloksena puhdasrata ja päivän toiseksi nopein aika. Tällainen talvinen indoor on kyllä hauska lisä meidän kesälle painottuvaan lajiimme.


Loppupäivä meni osastolla lajia esitellen. Mukavasti kävi lajista kiinnostuneita ihmisisiä juttelemassa. Illalla messujen sulkeuduttua Sami pääsi vielä kävelylle. Iltaa ja aamua varten kävin antamassa ohjeet tallialueesta vastanneille opiskelijoille, jotka lupasivat hoitaa homman. Paikalla ollut opettaja vielä haetutti tytöillä vihkon, jonne ohjeet kirjoitettiin. ”Sininen kassi illalla yhdeksän maissa ja turkoosissa kassissa on aamuheinät. Molemmat kassit löytyvät Samin karsinan edestä.” Kuinkas sitten kävikään…

kuulumisia/2016/03/05/5.3._indoor_driving.txt · Viimeksi muutettu: 06.10.2017 17:48 (ulkoinen muokkaus)

Sivutyökalut