speedex.jpg

kuulumisia:2015:12:17:17.-18.12._better_than_ever

17.-18.12. Better than ever

Tämän vuoden viimeinen tai ensikauden ensimmäinen …ihan miten vaan, mutta mahtava Tomaksen valmennus Ypäjällä joka tapauksessa. MM-kisan jälkeen Sami piti kuukauden verran taukoa ajohommista ja keskittyi ratsuna olemiseen harjoitellen temppuja positiivisen tuplavahvisteen avulla. Pieni tauko taisi tehdä hyvää, koska ajohommat sen jälkeen ovat tuntuneet todella raikkailta. Tauon jälkeen olemme keskittyneet uuteen arvokilpailuohjelmaan kuuluviin väistöihin, joita Samilla ei ole aiemmin vaunuilta tehty. Lisäksi työn alla ovat olleet erityisesti siirtymiset koottuun raviin. Itselläni on ollut sellainen fiilis, että Sami on ollut parempi ajaa kuin ikinä, mutta yksikseen työskennellessä on vaikeaa asioita objektiivisesti arvioida.

Nyt oli siis aika näyttää valmentajalle, missä mennään ja päästä kokeilemaan väistöjä isolla kentällä. Sami oli läpi valmennuksen hyvässä vedossa. Väistöt oikealle olivat kovemman työn takana, mutta niin ne ovat olleet alusta asti. Niihin saimme hyviä neuvoja ja jopa muutaman onnistuneen suorituksenkin. Siirtymiset koottuun ja koottu ravi olivat parantunut selkeästi ja lisäykset olivat totutun letkeitä. Tomaksen kommentti Samista oli ”Better than ever” eli ihan oikeat fiilikset on kotitreenissä olleet. :-D

Illalla oli vuorossa sauna ja iltapala, jonka yhteydessä kävimme erittäin hyvän ja avoimen keskustelun. Keskustelun alla olivat jokaisen kuskin hevostilanne ja tavoitteet, kuluneen vuoden MM-valinnat ja tulevien vuosien MM-valintaperusteet sekä Tomaksen pesti kahden maan maajoukkuevalmentajana. Tällaisia avoimia ja rakentavia keskustelutilanteita tarvittaisiin lajimme parissa useamminkin, jotta ilmapiiri säilyisi raikkaana ja pienessä lajissa ei pääsisi jutut suurenemaan.

Valmennuksen toisena päivänä ajoimme aamulla koulua ja iltapäivällä vielä perinteisen tarkkuustreenin. Neljästä tarkkuusvedosta yksi oli puhdas ja muissa tuli pari palloa alas, mutta toisin kuin vielä vuosi sitten, kaikki vedot menivät enimmäisajan puitteissa eli kehitystä silläkin saralla havaittavissa. Kiitokset vielä katsomossa istuneelle Samifanille Hanna Helmiselle, joka suostui kyytiin tuuraamaan groomia.

kuulumisia/2015/12/17/17.-18.12._better_than_ever.txt · Viimeksi muutettu: 06.10.2017 17:48 (ulkoinen muokkaus)

Sivutyökalut