speedex.jpg

kuulumisia:2015:10:30:30.10._aurinkoa_jahtaamaan

30.10. Aurinkoa jahtaamaan!

Samin kanssa lähdettiin tavoittelemaan kuuta taivaalta. Ainakin siltä silloin tuntui, kun Samin ollessa 2-vuotias pelleilimme MM-kilpailuihin valmistautumisella. Kuuhun on nyt lennetty ja matka Samin kanssa jatkuu, mutta tänään saapui tiimiimme myös uusi vahvistus, jolla lähdemme jahtaamaan aurinkoa! :-D

Jo vuoden verran olen etsinyt Samin rinnalle kasvamaan jotain kevyempää, mutta ehdottomasti ponia, jonka suonissa virtaa lohikäärmeen veri eli welshiä täytyy olla mukana. Nyt on tallissa 2-vuotias welsh part bred tamma Pin Rock's Chasing the Sun. Samin tapaan Tessa on Suomessa syntynyt, koska itse uskon, että Suomessakin syntyy hyviä hevosia ja poneja. Tessa tuli meille suoraan kasvattajalta ja on viettänyt nuoruutensa tervettä laumaelämää. Nyt on edessä suuri määrä muutoksia alkaen ruokinnasta, karsinassa elämisestä ja uusista laumatovereista. Kuolaimiakaan Tessalla ei ole suussa ollut eli ihan tyvestä puuhun lähdetään. Mutta parempi on nuori poni ilman kokemuksia kuin huonoja kokemuksia. Tessassa ihastuin sen liikkeisiin sekä avoimeen ja rohkeaan luonteeseen. Liikkeet on sen verran kivat, että Tessa saa jopa värinsä anteeksi. Punarautiasta läsipäätä ei ollut tarkoitus hankkia… Lisäksi tamma on hyvä sukuinen eli sen suvusta löytyy molemmilta puolilta muun muassa SM-kouluvoittajia ja tunnettuja wpb periyttäjiä.

Tavoitteena on valmistella ponia ajan kanssa kohti valjakkoponin uraa. Matkalla varmaankin käydään hakemassa kokemusta näyttelyistä ja laatukilpailuista. Ja kouluratsastus kuulunee ponin rakentamiseen aivan kuten Saminkin kanssa. Ensimmäinen tavoite on kuitenkin saavutettu, kun Tessa saatiin ehjänä kotiin. Itseäni hirvitti kokemattoman ponin kuljettaminen ja muistissa oli hyvinkin Samin ensimmäinen kotimatka, kun se oli trailerissa vaihtanut puolta hyppäämällä seinä yli. Varmuuden vuoksi otimme hakumatkalle mukaan seuraponiksi Pullan. Viisas nuori poni käveli suoraan kuorma-autoon ja matkusti hikoilematta ja hölmöilemättä koko matkan! Tästä on kiva jatkaa!



kuulumisia/2015/10/30/30.10._aurinkoa_jahtaamaan.txt · Viimeksi muutettu: 06.10.2017 17:48 (ulkoinen muokkaus)

Sivutyökalut