speedex.jpg

kuulumisia:2015:08:23:16.7._taktiikka_piti

16.7. Taktiikka piti

Päivityksissä oli hieman taukoa, kun kone pimeni ja vei mennessään kuvat ja motivaation. Mutta jospa taas jatkettaisiin.

Taktiikka kouluosuudelle onnistui. Vedettiin niin, että mikään ei näyttänyt miltään meidän jälkeen. :-D

Aamulla Sami puunattiin kuntoon ja lähdimme täsmäajoituksella verryttelyalueelle. Tarkoituksena oli alkukäynnin jälkeen tehdä lyhyt terävä verryttely ja siirtyä siitä radan reunaan juuri ennen omaa suoritusta. Hämmennystä aiheutti hieman, kun minua edellä starttaamaan merkattu tanskalainen ei ikinä ilmestynyt paikalle. Ilmeisesti ponille oli tullut joku yllättävä este.

Sami tuntui pirteältä, kun lähdimme kohti kisasuoritusta. Verryttely tuntui osuneen aivan nappiin. Ensimmäisen lisäyksen jälkeen Sami säikähti seisomaan noussutta portinavaajaa ja tuli hieman kiire saada poni ruotuun ennen yhden käden kahdeksikkoja. Toinen härdelli tapahtui vasemmassa laukassa, kun poni Sami jähmettyi kyttäämään katsomoa tai jotain muuta kummallista siellä suunnalla. Hetken olin jo varma, että laukka vaihtuu, kun jouduin ajamaan sitä voimakkaammin eteenpäin. Myös käyntiin tuli yksi piueni rikko, mutta muuten rata oli yksi meidän parhaita, vaikkakin Sami tuntui ravissa hieman varovaiselta kovalla ja rullaavalla hiekalla. Tuloksena meillä oli 48,38 vp eli 69,76 %. Luokassa toisena startanneena oli vaikea uskoa tuon tuloksen säilyvän kärjessä loppuun saakka, mutta toisin kävi. Luokan viidestä tuomarista kolme laittoi meidät ykköseksi ja kaksi kakkoseksi ja voitimme kouluosuuden yli kolmen pisteen erolla seuraavaan. Huikea fiilis lopputuloksen selvittyä!

Koska starttasimme luokan alkupäässä, meillä oli aikaa myös katsella muiden ponien suorituksia. Oli opettavaista katsella toiste ratoja, kun siihen melko harvoin on Suomessa mahdollisuutta. Raviradan keskellä ollut kovapohjainen koulurata vaikutti selvästi muidenkin suorituksiin. Kaikki ponit tuntuivat liikkuvan hieman varovasti rullaavalla pohjalla. Kuka olisi aavistanut, että kuivalle hiekkakentälle olisi pitänyt laittaa hokit jalkaan. Kouluratojen jälkeen kävimme vielä tutustumassa muutamaan esteeseen.

kuulumisia/2015/08/23/16.7._taktiikka_piti.txt · Viimeksi muutettu: 06.10.2017 17:48 (ulkoinen muokkaus)

Sivutyökalut