speedex.jpg

kuulumisia:2015:08:01:15.7._vetcheck

15.7. Vetcheck

Aamulla Sami pääsi kävelylle ja sen jälkeen oli edessä Suomen joukkueen oma vetcheck eli kaikki hevoset katsottiin läpi vetcheckin tapaan mj-valmentajan ja joukkuessa mukana olleen eläinlääkärikilpailijan silmin. Sami liikkui puhtaasti. =)

Tarkastuksen jälkeen kävimme kevyesti ajamassa ja tutustumassa samalla verryttelyalueseen ja sinne menevään reittiin. Verryttelyalueena oli iso hiekkakenttä raviradan vieressä. Ponien mj-valmentaja Henrik oli meitä katsomassa ja auttamassa vaikka keväällä teinkin oman ratkaisuni valmennusryhmän suhteen. Henrik oli tyytyväinen Samin edistymiseen sitten viime näkemän ja antoi vielä muutaman vinkin viime hetken hiontaan. Sami tuntui hyvältä ja ajoimme vain lyhyen ravisetin sekä muutaman laukannoston, jotta paukkuja jäisi huomiseen.

Illalla oli edessä maittain vetcheck eli hevostarkastus. Hevoset tunnistettiin, sirut luettiin ja sitten perussetti käyntiä ja ravia suoralla. Kaikki Suomen joukkueen hevoset läpäisivät tarkastuksen. Tällä kertaa täytyy kylläkehua liiton edustusvaatteita ja etenkin hevosten raikkaan värisiä ja edustavia loimia. Suomen joukkue oli yhtenäinen ja tyylikäs. Tarkastuksen jälkeen joukkueen omassa palaverissa julkistettiin Suomen PM-joukkueet. Saimme paikan ponijoukkueeseen!


Illalla oli edessä kilpailun avajaiset ja koulukokeen lähtöaikojen arvonta. Avajaiset hoituivat nopeasti, mutta lähtöaikojen arvonta kesti kylmässä ja tuulisessa säässä puolitoistatuntia. Ehkä ajatus oli kaunis, mutta aivan järjetöntä seisottaa kilpailijoita palelemassa keskellä ravirataa, kun homman olisi voinut hoitaa joukkueenjohtajien toimesta sisätiloissa. Arvonnassa meillä ei ainakaan käynyt tuuri. Starttiaika on ensimmäisenä suomalaisena ja luokan kolmantena. Onneksi ennen meitä starttaa KV-tasolla kilpailleet kokeneet ruotsalainen ja tanskalainen kuski, joten tuomarit joutunevat avaamaan silmänsä jo heti alussa. Koska luokan alkupäähän jouduimme, niin meidän ainoa taktiikka on siis vetää niin hyvin, että mikään ei näytä miltään meidän jälkeen. ;-)

kuulumisia/2015/08/01/15.7._vetcheck.txt · Viimeksi muutettu: 06.10.2017 17:48 (ulkoinen muokkaus)

Sivutyökalut