speedex.jpg

kuulumisia:2015:05:06:1.5._balttiarallaa_starttaa

1.5. Balttiarallaa starttaa

Viimeiset viikot ovat kuluneet kiireellä kaikenlaisissa matkavalmisteluissa ja Samin viimeistelyssä kisakautta varten. Nyt on aika lähteä maailmalle. Balttiarallaa kestää reilut kolme viikkoa ja tarkoitus on ajaa kolme KV-kilpailua. Yksi CAI1* kilpailu Liettuan Bendoriaissa ja kaksi CAI2* kilpailua toinen Puolan Strzegomissa ja toinen Boguslawicessa. Tavoitteena on saada kvaali 3* tasolle siirtymiseen sekä yrittää ensimmäistä MM-kvaalia syksyä varten. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, koti-Suomeen Sami palaa 26.5. aamuyöllä.

Aamulla kello 5.30 lastattiin Sami autoon ja lähdettiin kohti länsisatamaa. Mukaan reissuun saimme viime kesäisen tiimivahvistuksemme Soila Lehmusvaaran. Soila toimii matkalla Samin hoitajana ja koulu- sekä tarkkuusgroomina. Maratongroomi Lauri lentää Puolaan perässä.



Pienenä mutkana matkaan saimme edellisenä yönä viestin järjestäjältä, että meidät oli ilmoitettu perjantain kilpailuun sunnuntain sijasta. Järjestäjä pyysi meitä ottamaan yhteyttä omaan liittoomme, jonka ajattelimme olevan lähes mahdotonta vappupäivänä. Laitoimme liittoon sähköpostia ja lähdimme matkaan ilman varmuutta sunnuntain kilpailusta. Ollessamme Latvian puolella saimme liitosta viestin, että ilmoittautuminen oli korjattu ja kunnossa. Kiitos Minttu!

Sami matkasi laivalla kuin vanha tekijä. Tallinnasta matka jatkui Viron läpi kohti Latviaa. Latvian rajalla meille selvisi, mitä tarkoittaa Via Baltica ja hieman uraiset tiet. Onneksi tie parani kohti Liettuaa. Matkalla oli kiva huomata, että ajoimme kohti kesää. Haikarat istuivat pesissä ja puiden lehdet suurenivat etelää kohden. Pääsimme illalla seitsemän aikaan turvallisesti perille. Sami pääsi maneesin päätyyn rakennettuun tilapäistalliin ja me laitoimme leirin pystyyn.



Ehdimme vielä osallistumaan perjantai-illan palkintojenjakoonkin. Bendoriaissa oli kilpailtu jo perjantaina yksi kilpailu, jonka palkintojen jako illanviettoineen odotti meitä. Oli mukavaa päästä valmiiseen pöytään syömään pitkän matkapäivän päätteeksi.

kuulumisia/2015/05/06/1.5._balttiarallaa_starttaa.txt · Viimeksi muutettu: 06.10.2017 17:48 (ulkoinen muokkaus)

Sivutyökalut