speedex.jpg

kuulumisia:2015:04:28:25.4._koulua_ja_tarkkuutta

25.4. Koulua ja tarkkuutta

Tänään oli kauden aloituskilpailun vuoro. Sami starttasi Ypäjällä vain koulua ja tarkkuutta, koska emme halunneet ottaa enää mitään riskiä ennen reissuun lähtöä. Koska emme kilpailleet tällä kertaa kokonaiskilpailusta, päätimme kokeille hieman uudenlaista valmistautumista kouluradalle. Sami kävi aamupäivän aikana vain kerran 20 minuutin kävelyllä taluttajan kanssa ja edellisenäkään päivänä sitä ei oltu ajettu. Kaikki virta säästettiin kisasuoritukseen ja ainakin tänään virtaa kouluradalla riitti vähän liikaakin. Liika virta kostautui pienenä pönöilynä, mutta Samin liikkuminen oli sitäkin hienompaa katsottavaa. Muutamalla virheellä 67,1% ja 52,59 vp eli ihan kelpo aloitus kaudelle. Nyt pitää löytää kultainen keskitie valmistautumiseen, jotta virtaa olisi sopivasti, mutta ei liikaa.

Tarkkuusradalle siirsimme Tomaksen ohjeen mukaisesti ohjat ylemmäksi ja löysäsimme ketjua. Näin saa lisää painetta ohjaukseen ja Sami ei mene tyhjäksi tiukoissa mutkissa. Melkein jo kaduin tätä säätöä radalle päästessäni, koska ohjien päässä oli todella vahva poni. Mutta heti kun pääsimme suorittamaan, niin Sami muuttui täysin. Tämä oli ehkä yksi parhaista radoistamme ikinä. Ensimmäistä kertaa pääsimme reilusti alle maksimiajan ja pallojakin tuli alas vain yksi. Nopeus olisi riittänyt jopa ponien KV-nopeuteen 260m/min. Koko talven olemme valmennuksissa etsineet vauhtia tarkkuusajoon ja eipä ole menneet talvet treenit hukkaan. Ratakaan ei ollut mennyt liukkaaksi, kun luvattuja sateita ei tullut. Kaksi hokkia/jalka riitti hyvin pystyssä pysymiseen.

Näistä kahdesta radasta jäi hyvä fiilis tulevaa Puolan reissua varten. Pientä hiomista vielä ja suorituksemme alkaa olemaan ihan katu-uskottavaa! :-D

Tässä vielä video tarkkuusradastamme.

kuulumisia/2015/04/28/25.4._koulua_ja_tarkkuutta.txt · Viimeksi muutettu: 06.10.2017 17:48 (ulkoinen muokkaus)

Sivutyökalut