speedex.jpg

kuulumisia:2015:04:06:0604

6.4. Koulurataa ja maratonesteitä

Aamupäiväälä ajoimme ulkona koulua. Juhlakentälle oli rakennettu täysimittainen 100 metrin koulurata valkoisine aitoineen ja kirjaimineen. Onneksi minun ajoaika oli vasta kello 10.30, niin yöllä koppuraksi jähmettynyt kenttä ehti hieman sulaa ja oli mielyttävämpi ajaa.

Sami oli verryttelyssä eilistä parempi ja Tomaksen kanssa jatkoimme edellisen päivän jäljiltä ponin suoristamista. Sami meni hieman vahvaksi ja ennen rataharjoitusta säädimme vielä kuolaimia. Kouluratana ajoin entisen FEI9 ohjelman eli nykyisen C3* HP1, joka tulee tällä kaudella olemaan ponien ykkösohjelma KV-tasolla. Edellisen päivän kaoottissta fiilksistä huolimatta ohjelma sujui hyvin. Vain yksi isompi rikko tuli ja sekin kuskin omasta virheestä. Tästä harjoituksesta jäi hyvä fiilis.

Poni pääsi talliin aikaisille päiväheinille, koska kahdelta ajoimme jo maratonesteharjoitusta. Itse polkaisimme fillareilla takaisin Derbykentälle tutustumaan harjoituksen esteisiin. Ajettavaksi oli merkattu muurieste, makasiini ja lipputankojen koivikko. Päätimme kävellessä ottaa joka esteelle lyhyitä yhden tolpan ympäri meneviä teitä, joita Samilla ei ole vielä paljoa tehty. Nyt tuntuu, että ponilla pitäisi voima ja kokemus niihin riittää ja treeneissä, jos jossain, niitä on silloin hyvä ajaa. Sitten takisin tallille. Samille hokit jalkaan, koska estepohjat olivat nurmella. Muutenkin laitettiin ihan täydet maraton varusteet. Kuolaimista olimme keskustelleet Tomaksen kanssa aamulla. Normi ajokuolaimessa nostimme ohjaa ja löysäsimme ketjua ja varalle otettiin groomin taskuun Samin kouluratsastusnivelet. Tavoitteena itselläni tähän harjoitukseen oli saada ajoittain kadoksissa ollut hyvä viilis ohjaukseen takaisin.

kuulumisia/2015/04/06/0604.txt · Viimeksi muutettu: 06.10.2017 17:48 (ulkoinen muokkaus)

Sivutyökalut