2015:kilpailut

Kilpailut 2015

Tuleva kilpailukausi on vielä aika lailla hämärän peitossa. Kotimainen kilpailukalenteri on jo julkaistu ja pääosin kansainvälinenkin kalenteri. Päätavoite kaudella 2015 on päästä osallistumaan ponien MM-kilpailuun Hollannin Bredaan. Muita tärkeitä tavoitteita on menestyminen SM-kilpailuissa Sipoossa kesäkuun lopussa ja pääsy Suomen ponijokkueeseen Ruotsissa järjestettäviin valjakkoajon PM-kilpailuihin. Samin kanssa pyrimme lähtemään kansainvälisiin kilpailuihin heti keväällä. Kansainvälisistä kilpailuista lähdemme hakemaan lisää kokemusta ja tavoittelemaan osallistumiskvaaleja syksyn MM-kilpailuja varten. Sami kilpailee kotimaassa kansallisella vaikealla tasolla sen, minkä muilta tavoitteiltaan ehtii. Kilpailusuunnitelmaa päivitetään, kun kilpailukutsuja julkaistaan. Myös Samin kauden aikainen kunto ja suoritustaso vaikuttavat lopullisiin kilpailuvalintoihin. Valjakkokilpailujen lisäksi Sami kilpailee mahdollisuuksien mukaan vaativalla tasolla kouluratsastuksessa. Bennulla on tavoitteena saada aloittettua kilpailu-ura loppukauden kotimaisissa kilpailuissa.

25.-26.4. Ypäjä

Kotimainen kilpailukausi alkoi perinteisesti Ypäjän kilpailulla. Siellä Sami meni vain koulua ja tarkkuutta. Kouluohjelmasta FEI 3*C HP1 tuloksena 52,59 vp eli 67,1 % ja tarkkuus 3 vp enimmäisajan puitteissa. Kilpailu toimi hyvänä valmistautumisena Puolan kisareissulle.

3.5. Bendoriai, Liettua

Matkalla Puolaan pysähdyimme Bendoriaissa Liettuassa, jossa oli CAI* kilpailut. Kilpailussa ajetiin vain kaksi osakoetta eli koulu ja tarkkuus. Tavoitteena oli saada Samille hyvä kilpailu alle ennen kauden ensimmäistä kokonaista KV-kilpailua. Tavoite toteutui ja bonuksena päälle tuli kilpailun voitto. Ensimmäistä kertaa urallamme pääsimme kuuntelemaan maammelaula eturivissä.

8.-10.5. Strzegom, Puola

Strzegomissa osallistuimme CAI2* kilpailuun, jossa lähdimme Samin kanssa tavoittelemaan ensimmäistä MM-kvaalia. Tavoite toteutui ja vaadittu koulutulos alitettiin ihan kunnolla tuloksella 50.99 vp eli 68,13 %. Rajana on 65 vp. Maraton ajettiin varmistellen läpi ja tarkkuudessa tehtiin uramme hienoin suoritus. Päivän ainoa 0 vp! Ja 4 sekuntia alle kovan KV-nopeuden 260 m/s! Ensimmäinen MM-kvaali on saavutettu!

22.-24.5. Boguslawice, Puola

Boguslawicen CAI2* kisasta lähdimme yrittämään toista vaadittavaa MM-kvaalitulosta. Koulukokeessa teimme uuden ennätyksemme 48,85 vp ja alitiumme reilusti vaaditun MM-rajan. Maratonilla sattui ja tapahtui, mutta olimme silti toinen ja tarkkuudessa pudotimme kaksi palloa ja saimme sekuntin yliaikaa. Kokonaiskilpailussa olimme toinen ja tällä tuloksella saavutimme toisen vaaditun MM-kvaalin!

26.-28.6. SM-kilpailu Sipoo

Samin kauden päätavoite kotimaassa oli menestyminen SM-kilpailuissa. Hyvin sujuneen kouluosuuden jälkeen menestyminen kaatui kuskin virheeseen eli korjattuun väärään tiehen maratonesteellä. Tuota virhettä lukuunottamatta maraton oli ihan ok ja tarkkuskin fiilikeltään tulostaan parempi. Lopputuloksissa olimme neljäs vain muutaman pisteen pronssista. Menestystä ei siis tullut, mutta kilpailusta jäi muuten hyvä fiilis jatkaa kohti PM-kilpailuja.

17.-19.7. PM-kilpailut Vaggeryd, Ruotsi

Edellisissä PM-kilpailuissa olimme hakemassa kokemusta. Nyt oli tarkoitus lähteä kilpailemaan! =) Tavoitteena oli päästä Suomen ponijoukkueeseen ja sinne pääsimmekin. Kouluosuudelta saavutimme voiton tuloksella 48,38 vp! Maratonilla yksi virhe vei mahdollisuudet kokonaiskilpaiussa ja tarkkuuden jälkeen kokonaistulos oli 8. Suomen ponijoukkue sai hopeaa.

1.-2.8. Teerisalo

Teerisalon kilpailun Sami huilasi ja Bennun oli tarkoitus aloittaa kilpailu-ura. Liukastuminen laitumella haittasi kuitenkin valmistautumista ja siirsimme debyytin myöhempään.

22.-23.8. Wiurila

Wiurilan kilpailu jäi meiltä väliin tiimin valmistautuessa MM-matkaan.

2.-6.9. MM-kilpailut ponivaljakot Breda, Hollanti

Kvaalit ja näytöt saatiin kasaan ja valinta MM-kisoihin varmistui! Edustimme Suomea ainoana poniyksikkönä. Kouluosuudella teimme uramme parhaan radan tuloksella 49,03 vp ja se huipentui sijoitukseen MM-kilpailuissa! Kestävyyskokeessa ja tarkkuudessa yritumme parhaamme ja kokonaiskilpailu sijoituksemme oli lopulta 25. Hieno kokemus ja antoi valtavasti motivaatiota ja uskoa omaan tekemiseen!

2015/kilpailut.txt · Viimeksi muutettu: 06.10.2017 17:49 (ulkoinen muokkaus)