2014:kilpailut

Kilpailut 2014

Tuleva kilpailukausi alkaa hahmottumaan, kun kilpailukalenteri on julkaistu. Tarkoitus kaudella 2014 on kilpailla kaikissa kotimaisissa kolmiosaisissa kilpailuissa ja lisäksi hakea kilpailukokemusta pohjoismaista tai baltiasta. Samin kanssa lähdetään mahdollisesti myös kansainvälisiin kilpailuihin hakemaan kokemusta ja kvaaleja vuoden 2015 MM-kilpailuja varten. Sami kilpailee kotimaassa kansallisella vaikealla tasolla ja Caran on tarkoitus nousta kansallisiin luokkiin. Kilpailusuunnitelmaa päivitetään, kun kilpailukutsuja julkaistaan ja ajettavat luokat tarkentuvat. Myös ponien kauden aikainen kunto ja suoritustaso vaikuttavat lopullisiin kilpailu- ja luokkavalintoihin. Valjakkokilpailuiden lisäksi Sami kilpailee kouluratsastuksessa kansallisella tasolla ja Caralla on tarkoitus käydä muutamissa helpommissa kouluratsastuskilpailuissa.

Ypäjä 26.-27.4.

Kausi alkoi perinteisesti Ypäjän kevään kilpailulla. Ypäjällä kilpaili Cara, joka debytoi kansallisella tasolla ja samantien vaativassa luokassa. Cara teki hienon kilpailun voittaen kouluosuuden uudella ennätyksellään 51,17 vp ja voittaen myös tarkkuuden ja ollen maratonin toinen. Kilpailu huipentui kansallisen vaativan luokan kokonaiskilpailun voittoon!!!

Loimaa 24.-25.5.

Loimaalle osallistui Cara, joka on meni siellä kansallista vaativaa. Tavoitteena oli yrittää toista vaadittavaa vaativan luokan SM-kvaalitulosta ja siinä onnistuttiin! Koulukokeesta saimme 58,93 vp useista rikoista huolimatta, tarkkuudessa tuli kaksi palloa alas, mutta maratonilla Cara teki uransa parhaan kilpailun saaden kaksi pohja-aikaakin esteillä. Lopputuloksissa olimme toisena.

Urjala 13.-15.6.

Urjalan kilpailu oli Samin tämän kauden aloituskilpailu. Urjalassa ajetiin Baltic Cup osakilpailu I. Kilpailuun lähti myös Cara, koska halusin kokeilla ennen SM-kilpailuita kahdella ponilla kilpailemista samassa luokassa. Molemmat ponit tekivät hyvän kilpailun Samin sijoittuessa luokan neljänneksi ja Caran viidenneksi.

Tarto, Viro 4.-6.7.

Tartossa ajetiin Baltic Cup osakilpailu II ja siihen osallistui Cara. Sami sai huilata ja Cara pääsi harjoittelemaan laivamatkailua tulevia koitoksia ajatellen. Cara teki hyvän kilpailun ja oli poniluokassa toinen.

Teerisalo 11.-13.7.

Teerisaloon osallistui Sami, joka tarvitsi yhden kisan ja FEIn 9 kouluradan alle ennen SM-kilpailuja. Pienistä hankaluuksista huolimatta Sami teki tasaisen kouluradan ennätystuloksellaan 52,8 vp. Kestävyyskokeen se jaksoi hyvin ja tarkkudessa toimi loistavasti. Tuloksena oli toinen sija hevosille ja poneille avoimessa vaikeassa luokassa!

Savijärvi 1.-3.8.

Savijärvellä järjestettiin vuoden 2014 SM-kilpailut. Molemmilla poneilla oli sinne kvaalit, mutta kilpailuun lähti Sami. Hyvän koulun ja upean maratonin jälkeen epäonnistuimme valitettavasti vaikealla tarkkuusradalla ja putosimme 0,4 pistettä mitallien ulkopuolelle.

Loimaa 12.-14.9.

Loimaan kilpailu olisi ollut todennäköisesti Caran kilpailu, mutta työesteiden vuoksi se jäi väliin. :-(

Breda, Alankomaat 24.-28.8.

Sami osallistui ensimmäiseen oikeaan KV-kilpailuun, jos PM-kilpailua ei lasketa. Bredassa järjestetään poni MM-kilpailut 2015 ja tämä oli mahdollisuus tutustua tulevaan MM-kisapaikkaan. Meillä tavoitteena oli kokemuksen lisäksi hakea Bredasta ensimmäistä MM-kvaalia sekä samalla kvaalia CAI2*-tasolta. MM-kvaali jäi kolmen pisteen päähän, mutta CAI2*-tason tuloksen saimme. Lisäksi saimme huikean määrän kokemusta ja itseluottamusta tuleviin koitoksiin. Lisää voit lukea matkakertomuksesta.

2014/kilpailut.txt · Viimeksi muutettu: 06.10.2017 17:49 (ulkoinen muokkaus)